Breddegrad og længdegrad af Oslo, Norge Norge breddegrad og længdegrad

Leder du efter de længde og breddegrad i Oslo? du er kommet til det rette sted. På breddegrad.com kan du få præcis breddegrad og længdegrad for alle steder rundt om i verden.

Breddegrad af Oslo er 59.92 og længden af Oslo er 10.75, hvis du vil se breddegrad og længdegrad af andet sted bare søge efter det her.

Leder du efter en mere anden breddegrad i byen i Norge? Klik på et af linket til Norge byer nedenfor

Oslo er hovedstad og største by i Norge. Oslo ligger på Breddegrad 59.9138688° N og Længdegrad 10.752245399999993° E. Byen er 1.000 år gammel og har over 600.000 indbyggere. Byen ligger med Oslofjorden mod syd og er omringet af skov og bjerge i alle andre retninger. Den har et fugtigt kontinentalt klima med kolde vintre og varme somre, men på grund af påvirkning fra havet er vintrene ikke så kolde som andre byer på samme breddegrad. Norge er en del af Skandinavien, der ligger på den nordlige halvkugle, og derfor er vintersport en stor del af Oslos kultur.

Byens øvrige kulturliv er præget af museer, kunstgallerier, musikfestivaler, og hvert år den 10. december uddeles Nobels Fredspris på rådhuset i Oslo. Blandt andet er Holmekollbakken og skimuseet blandt de mest besøgte seværdigheder i byen. Oslo er en uddannelsesby med flere universiteter, handelshøjskoler, kunsthøjskoler og tekniske højskoler.

Byen har været hjemstavn for berømte nordmænd som Thorbjørn Egner, Henrik Ipsen og Gro Harlem Brundtland. Oslo ligger på samme breddegrad (59°) som Stockholm, Estlands hovedstad Tallinn, Juneau i Alaska, Qaqortoq i Grønland og St. Petersborg i Rusland, mens længdegraden (10°) deles med en lang række europæiske byer såsom Aarhus, Frankfurt, Firenze samt Tunis, Libreville i det afrikanske land Gabon og en række unavngivne steder på Antarktis.

Oslo breddegrad og længde

Oslo Breddegrad 59.92
Oslo Længde 10.75
Oslo - FAQ
hvad er københavnsens breddegrad Oslo?
Oslo breddegrad er 59.92
hvad er københavnsens længde Oslo?
Oslo længde er 10.75

Byer i Norge