Breddegrad og længdegrad af København, Danmark Danmark breddegrad og længdegrad

Leder du efter de længde og breddegrad i København? du er kommet til det rette sted. På breddegrad.com kan du få præcis breddegrad og længdegrad for alle steder rundt om i verden.

Breddegrad af København er 55.67 og længden af København er 12.58, hvis du vil se breddegrad og længdegrad af andet sted bare søge efter det her.

Leder du efter en mere anden breddegrad i byen i Danmark? Klik på et af linket til Danmark byer nedenfor

København er den største by og hovedstaden i Danmark. København ligger på Breddegrad 55.6760968° N og Længdegrad 12.568337199999974° E. Byen er over 1.200 år gammel og har knapt 800.000 indbyggere i København og Frederiksberg og over to millioner i hovedstadsregionen. Byen ligger ud til Øresund mod øst og er landfast med resten af Sjælland mod nord, syd og vest. Den har kystklima, hvilket giver et ustabilt klima, som påvirkes af lavtryk fra Atlanterhavet. På grund af Københavns beliggenhed på de nordlige breddegrader er der stor forskel på dagtimer med lys i sommer- og vinterhalvåret.

Danmark er en del af Skandinavien, der ligger på den nordlige halvkugle, og derfor foregår café- og natteliv indendørs i de fleste af årets måneder. København har mange museer, hvoraf mange er en del af Nationalmuseet, og herudover kan man se små og større danske og internationale musiknavne på byens mange spillesteder eller i den nybyggede Royal Arena. Byen har været hjemstavn for berømte danskere som Victor Borge, Bertel Thorvaldsen og Poul Reumert.

København ligger på samme breddegrad (55°) som Glasgow, Litauens hovedstad Vilnius, Moskva, Edmonton i Canada og Liverpool i England, mens længdegraden (12°) deles med en lang række europæiske byer såsom Berlin, Prag, og Rom samt Sabha i Libyen, Brazzaville i det afrikanske land Congo og en række unavngivne steder på Antarktis.

København breddegrad og længde

København Breddegrad 55.67
København Længde 12.58
København - FAQ
hvad er københavnsens breddegrad København?
København breddegrad er 55.67
hvad er københavnsens længde København?
København længde er 12.58

Byer i Danmark